Бебешки магазин Дундьо

Бебешки магазин Дундьо

Стол за кола Britax Römer Advansafix i-Size Burgundy Red

Все още без оценка Напишете коментар
899.00лв.
Код на продукта:
2000033-111075
SKU: 2000033-111075
Производител:
Britax Römer
  • *Безплатна доставка

  • *Дундьо CLUB

С Britax Römer Advansafix i-Size сигурното пътуване е вече и удоволствие. И за децата, и за родителите. 
Този стол е оборудван не само с множество иновативни защитни системи и приятни и мекички материи за малкия пътник, но и с хитроумни функции, които го правят лесен за употреба и почистване от родителите. 
Той расте с детето и е отдаден на неговата защита за цели 11 години – от навършването на 15 месеца до навършването на 12 години. 



    Най-важното – защитите за детето при пътуване 


 Britax Römer са проектирали този стол със защитни механизми за всяка една възраст на детето – от предпазни средства за най-малките през такива, които го съпровождат през целия период на ползване, до системи за протекция, които се активират, когато детето порасне достатъчно, за да ползва коланите на колата. 
 На първо място, i-Size в името на продукта не е маркетингово решение, а маркер, обозначаващ факта, че столът отговаря на специалните регулации на ЕС за по-добра защита на децата (и не само).    
Столът се монтира в колата посредством система ISOFIX и Top Tether.
 ISOFIX е международен стандарт, чиято цел е да гарантира сигурно разположение на детския стол в автомобила. Допълнително спокойствие дават и индикаторите, които показват кога седалката е здраво закрепена.
 Top Tether е колан, чиято функция е също да осигури повече стабилност на стола в автомобила, респективно сигурност на детето.   
 Pivot Link е патент на немско-английският производител, който ограничава движението напред на детето при инцидент и също така насочва силата на удара надолу и далеч от него. Това сериозно намалява риска от наранявания в областта на главата и врата.
 Столът има 5-точков колан. Благодарение на него детето е сигурно разположено в Advansafix i-Size. Но не само това – в случай на удар коланът разпределя силата му между пет точки, предпазвайки малкото слънчице. Освен това той е снабден и с мекички подложки за гръдния кош. Те също защитават като ограничават движението на детето при инцидент, а специалната им неопренова материя означава, че няма да се изхлузят, когато са най-нужни – в случай на катастрофа. Коланът може да се използва, докато наследникът Ви достигне тегло от 21 кг. 
 За да се предпази главата, е разработена облегалка с V-образна форма, която ограничава движението ѝ при страничен сблъсък, но не елиминира комфорта по време на пътуване.
 В столчето е вградена и още една защита при контакт отстрани – SICT. Тя намалява неговата сила, като скъсява дистанцията между вратата и стола. Това ѝ позволява да абсорбира мощта от сблъсъка, преди да е достигнала до  съкровището Ви. 
Столът защитава детето от главата (посредством подглавник с подплънки) до бедрата, особено при страничен удар. 
 Advansafix i-Size разполага и със специални маркери, които указват правилното поставяне на колана на колата през седалката. 
✴ А когато детенцето порасне достатъчно, за да ползва коланите на автомобил, могат да се използват други защити, които седалката осигурява – XP-PAD и SecureGuard.
 XP-PAD е подложка от пяна, която предпазва врата, както и гърдите на детето от удар от собствената му брадичка в случай на инцидент. 
 SecureGuard защитава деликатната коремна област, като задържа колана на колата в сигурна позиция над таза. 
 Столът разполага и с няколко позиции, в които може да бъде наклонен. Освен удобство, това означава и защита за детето. Когато то е под наклон, в случай на сблъсък интензитетът на изместване на тялото е по-малък,  главата не клюмва, вратът не е оголен и се предотвратяват по-големи травми.
✴ За да е сигурна във високото качество на произведените от нея продукти, немско-английската компания създава всичко на едно място в Германия – от идеята до реализацията. Нещо повече – столът е изпробван в нейното модерно съоръжение за краш тестове. 
 Особено хубавото на  Britax Römer Advansafix i-Size е, че всички тези защити не са за сметка на удобството при пътуване. Облегалката за глава осигурява удобство, подложките за коланите са мекички и макар основната ѝ цел да е да държи детето сигурно седнало в предпазната ѝ среда, тя му позволява достатъчно свобода на движение, за да му е комфортно по време на пътуването. 


    И също важно – удобен за родителите 


 Родителите са онези, които ще трябва да работят с този стол. Затова той е разработен така, че да им е максимално безпроблемно.
 На първо място монтажът му е изключително лесен. 
 После, наместването в различни позиции също става бързо, а процесът включва елемент на автоматизация – когато нагласяте облегалката за главата, коланът се намества заедно с нея. 
 Тапицерията пък може да се сваля (и то без да се демонтира коланът) и да се пере в пералня (на 30 градуса, без центрофуга и сушилня). 
 А когато детето Ви достигне тегло от 15 кг. и трябва да преминете от употреба на 5-точковия колан към 3-точковия на колата, функцията FLIP&GROW позволява това да се случи само с няколко прости действия. 




Производителят е помислил за малките и големите ситуации в живота на малките и големите. 
Britax Römer Advansafix i-Size е стол, разработен с грижа за сигурността и комфорта на детето, но също така и с мисъл за удобството на родителите. С него може да разчитате на множество иновативни защити и улесняващи употребата му функции. 



Технически спецификации: 


Размери (В х Ш х Д): 
 60-83 х 44 х 47 см


Тегло: 
 11 кг


Позиция
 С лице по посоката на движение 


Подходяща за деца:
✴ на възраст от 15 м. до 12 г.
✴ с ръст от 76 до 150 см




Напишете коментар