Бебешки магазин Дундьо

Бебешки магазин Дундьо

  • NUK нагревател шишета и бурканчета Termo 3в1

NUK нагревател шишета и бурканчета Termo 3в1

Все още без оценка Напишете коментар
79.00лв.
Код на продукта:
10.256.377
SKU: 10.256.377
Производител:
NUK
  • *Безплатна доставка

  • *Дундьо CLUB

Предназначение Този уред за затопляне на шишета NUK Thermo 3 в 1 на водна баня служи за размразяване, затопляне и поддържане на температурата на бебешки храни в шишета или бурканчета.

Максималният диаметър за шишета и бурканчетата е 72 mm.

Уредът не е подходящ за шишета от полиетилен и пликове за кърма.

Уредът е предназначен за непрофесионална употреба, както и за употреба в домакинството и подобни приложения, като например:

• в кухни за служителите в магазини, офиси и други търговски сфери;

• в земеделски обекти;

• за клиенти в хотели, мотели и други места за настаняване;

• в пансиони.

Професионалната употреба, както и употребата в движещи се автомобили, напр. железопътни вагони, е забранен.

Преглед на уреда (1) Въртящ се превключвател; (2) Светещ пръстен; (3) Уред за затопляне на шишета; (4) Кошница.

 • Уредът трябва да се използва единствено с чиста питейна вода.

• Подновявайте водата при всяко затопляне на шише или чашка, за да предотвратите образуването на котлен камък. • По време на затоплянето: Шишетата или чашките в уреда не трябва да са затворени.

В 93 противен случай може да възникне свръхналягане (опасност от експлозия/ материални щети).

• След затоплянето: Разбъркайте съдържанието на чашката или леко разклатете шишето.

Преди да нахраните детето си, проверете от вътрешната страна на китката си дали температурата на храната не е прекалено висока или ниска за вашето бебе. Правилната температура е около 37 °C, което е равно на вашата телесна температура.

• Не затопляйте бебешката храна прекалено дълго.

От хигиенични съображения не трябва да се превишават 20 минути.

• След приключване на употребата изключете уреда от мрежата, за не може да бъде включен неволно.

Указание: За разлика от посочената в „Инструкции за безопасност“ възрастова група, която е регулирана от закона, NUK репоръчва употреба на уреда след инструктаж едва след навършване на 12 години.

94 Затопляне на храната 1. С помощта на кошницата поставете шишето или бурканчето в незатворено състояние (4) в уреда за затопляне на шишета (3). 2. Напълнете кухината между шишето или бурканчето и уреда за затопляне на шишета (3) с вода (на стайна температура). Височина на напълване: до височината на съдържанието на шишето или чашката или до макс. 1 cm под ръба на съда. 3. Включете мрежовия щепсел в контакта. 4. Изберете съответната настройка с помощта на въртящия се превключвател (1) (символ: шише или бурканче). Светещият пръстен (2) светва в синьо. Предупреждение! Пазете ръцете си от горещата вода в уреда. Не премествайте уреда по време на загряване или докато той е пълен с гореща вода. 5. Разбърквайте съдържанието на бурканчето често или разклащайте шишето леко, за да може топлината да се разпредели по-бързо и по-равномерно. Указание: Затоплянето продължава различно дълго в зависимост от размера/съдържанието на шишето и първоначалната тепература. След кратко време на употреба ще установите как трябва да настроите уреда, за да постигнете идеална темпертура на храната. 95 6. Извадете шишето/бурканчето, когато синият светещ пръстен (2) изгасне, тъй като тогава е достигната желаната температура. 7. Завъртете въртящия се превключвател (1) докрай по посока, обратна на часовниковата стрелка. 8. След всяка употреба изключвайте уреда, като го изключвате от мрежата. Указание: Уредът остава в режим на изчакване, докато не бъде изключен от мрежата. 9. Изхвърлете останалата течност. Поддържане на температурата на храната Поддържането на температурата е възможно при използване на долните настройки на въртящия се превключвате. Предупреждение! От хигиенични съображения бебешката храна никога не трябва да се поддържа топла за повече от 20 минути. Размразяване на храната 1. С помощта на кошницата поставете шишето или бурканчето в незатворено състояние (4) в уреда за затопляне на шишета (3). 2. Напълнете кухината между шишето или бурканчето и уреда за затопляне на шишета (3) с вода (на стайна температура). Височина на напълване: до височината на съдържанието на шишето или чашката или до макс. 1 cm под ръба на съда. 96 3. Включете мрежовия щепсел в контакта. 4. С помощта на въртящия се превключвател (1) изберете настройката за размразяване. Светещият пръстен (2) светва в синьо. Когато храната се размрази и стане течна, продължете с точка 4 „Затопляне на храната“. Почистване и поддръжка Предупреждение! За да предотвратите опасността от електрически удар, нараняване или повреда: • Преди всяко почистване изключвайте мрежовия щепсел от мрежовия контакт.

• Преди почистването оставете уреда да се охлади.

• Никога не потапяйте уреда във вода. Внимание!

В никакъв случай не използвайте агресивни, разяждащи или абразивни почистващи препарати.

Това може да предизвика повреда на уреда.

Почиствайте уреда с влажна кърпа.

Уредът не трябва да се поставя под течаща вода или да се почиства в съдомиялна машина.

97 Почистване на котлен камък След определено време на употреба на уреда в него може да се отложи котлен камък (в зависимост от нивото на твърдост на използваната чешмяна вода).

Котленият камък трябва да се почиства периодично, за да може да гарантирате функционалността на уреда.

Отлаганията могат да повлияят в значителна степен на производителността.

брява почистването на котления камък, но може да повреди уреда необратимо.

3. Излейте сместа. 4. Изплакнете два пъти с чиста вода. 5. Подсушете уреда. 

Напишете коментар