Бебешки магазин Дундьо

Бебешки магазин Дундьо

Janod - Настолна игра - Шашки - Дама

Все още без оценка Напишете коментар
28.90лв.
Код на продукта:
J02746
SKU: J02746
Производител:
Janod
  • *Безплатна доставка

  • *Дундьо CLUB

Бъди първият, който блокира или взима всички части на опонента си! Класическа забавна и стратегическа игра, украсена с хубави и цветни илюстрации! Идеална за стимулиране на концентрацията, стратегия и тактическия дух, съставена от картонено поле за игра и 40 дървени жетона. Всеки играч разполага с 20 жетона. Полето за игра е сгъваемо, което го прави удобно за съхранение в кутията на комплекта. Играта е подходяща за двама играчи. 

 

Комплектът съдържа:

  • поле за игра
  • 40 жетона
  • инструкции

Целта на играта е да бъдеш първият, който блокира или плени всички фигури на съперника си.


Подготовка на играта:


Всеки играч поставя 20те си пула върху квадратите с тъмно зелен цвят от четирите първи линии.


Правила на играта:


Започват розовите пулове. Фигурите се движат с по едно поле диагонално напред, следователно те ще бъдат на тъмно зелените квадрати през цялата игра. Когато един пул се срещне по диагонал с противников пул, зад който има празно поле, го прескача и застава на свободното поле. Противниковата фигура излиза от играта. Могат да се вземат няколко фигури наведнъж, с движение напред или назад, ако имат свободно поле помежду си.


Трябва да вземеш противниковия пул, ако има такава възможност. Правилото за „пропуснат печеливш ход“ се прилага за играч, който е забравил или отказва да вземе противниковата фигура. Фигурата, която е трябвало да бъде взета се взима от масата и опонентът прави хода си, викайки: „Пропусна печеливш ход!“


Фигурата, която достигне до квадрат от последната линия в противниковото поле става Царица, което се показва като се постави отгоре ѝ вече излязла от играта фигура. Кралицата се движи свободно напред или назад по цялата дъска. Може да промени посоката си на движение и да стъпи на всяка свободно поле, разположено зад фигурата, която взема. Съответно наведнъж може да вземе няколко противникови фигури.


Победителят е първият, който блокира или плени всички фигури на съперника си.

Напишете коментар