Бебешки магазин Дундьо

Бебешки магазин Дундьо

Стол за кола Britax Römer DUALFIX iSENSE Golden Cognac

Все още без оценка Напишете коментар
689.00лв.
Код на продукта:
2000035109
SKU: 2000035109
Производител:
Britax Römer
  • *Безплатна доставка

  • *Дундьо CLUB

Столчето за кола Britax Römer DUALFIX iSENSE предлага иновации, безопасност и комфорт.


Детето е сигурно седнало 


Столът за кола Britax Römer Dualfix iSENSE се монтира за автомобила единствено посредством базата Flex Base iSENSE (продава се отделно, наличен пакет). 
При поставянето му върху основата звуков индикатор - щракване - ще покаже, че столът е сигурно закрепен.
Основата може да се използва със седалката от предишния етап от серията модулни системи (продава се отделно), което я прави чудесна инвестиция и за бъдещата безопасност на вашето мъниче.
Закрепването на базата за седалката на Вашата кола е направено с помощта на системата ISOFIX - международен стандарт, чиято цел е да гарантира сигурно разположение на детския стол в автомобила
Конекторите на системата могат да бъдат удължени, което прави още по-лесно монтирането и демонтирането на стола за седалката на колата. 
В случай че имате затруднения с монтажа, сканирайте QR кода отстрани на стола. Линкът ще Ви отведе до страница с инструкции за монтаж. Може също така да съхранявате физическата версия на инструкциите за употреба в специалното отделение на гърба на стола. 
Базата трябва да бъде избутана плътно до задната част на седалката на превозното средство за да бъде закрепена сигурно. 
Pivot Link е патент на немско-английският производител, който ограничава движението напред на детето при инцидент и също така насочва силата на удара надолу и далеч от него. Това сериозно намалява риска от наранявания в областта на главата и врата.
Регулируемата П-образна скоба спомага за по-стабилно закрепване на столчето.  Тя възпира седалката от люлеене в случай на сблъсък. 
Подпорният крак също допринася за това, като придава и допълнителна стабилност. Освен това намалява движението напред на детето, което силата на удара би предизвикала. Минимизира и въртеливото движение в случай на сблъсък.
Визуалният дисплей Ви показва кога опорният крак е безопасно разположен на земята и правилно монтиран.
Столът разполага и с шест позиции, в които може да бъде наклонен. Освен удобство, това означава и защита за детето. Когато то е под наклон, в случай на сблъсък интензитетът на изместване на тялото е по-малък,  главата не клюмва, вратът не е оголен и се предотвратяват по-големи травми.
Производителят се гордее с технологията си SICT inside. Тя държи детето далеч от точката на контакт при страничен сблъсък и същевременно поглъща от силата на удара. Тази допълнителна протекция е нужна, защото при подобни ситуации колата не предоставя достатъчно солидна защита – само вратата. 
За допълнителна сигурност в подобни ситуации служат и меките страници с подплънки. Те също помагат за поглъщането на енергията в случай на страничен удар и така намаляват риска от нараняване на детето. 
За да се предпази главата, е разработена облегалка с V-образна форма, която ограничава движението ѝ при страничен сблъсък, но не намалява комфорта по време на пътуване.
Вашият наследник е здраво седнал в предпазния стол благодарение на 5-точковия колан. Но не само това – в случай на удар той разпределя силата му между пет точки, предпазвайки дребосъчето. Снабден е и с мекички подложки за гръдния кош. Те също защитават, като ограничават движението на детето при инцидент.
Столчето е съобразен със стандарта i-Size. Това означава, че то отговаря на специалните регулации на ЕС за по-добра защита на децата. За Britax Römer обаче те не са достатъчни. Немско-английската марка има собствени вътрешни стандарти, които надвишават тези на закона. 
Важно! Производителят препоръчва детето да се вози с гръб към посоката на движение за възможно най-дълъг период от време. По този начин в случай на челен удар той е насочен към гърба на детската седалка, а силата му се разпределя равномерно между главата, врата и горната част на тялото. 
До навършване на 15-месечна възраст законът изисква детето задължително да пътува с гръб по посока на движението. Заключващ механизъм в центъра на долната страна на базата гарантира, че седалката ще бъде поставена именно по този начин в първите месеци след раждането. 


...а също така и удобно

 

iSENSE разполага с практично осветление, монтирано от вътрешната страна на страниците. То успокоява децата през нощта, а също така им дава възможност да четат или играят след залез. На Вас пък позволява да ги наблюдавате при пътуване в тъмните части на денонощието и да се погрижите по-лесно за тях в случай на нужда.

FlexBase iSENSE предлага удобно въртене на 360°. С едно натискане на бутон в долната част на базата детската седалка се обръща към вратата на автомобила, за да можете по-лесно да настаните или извадите Вашето мъниче от нея. С ново натискане на бутона може да я наместите в посока обратна на движението или в такава по него. Подготовката за пътуване се осъществява много по-бързо. 

iSENSE предлага няколко позиции за почивка, които могат лесно да се регулират. 

V-образната облегалка за глава е преди всичко функция за безопасност, но също така предлага на Вашето дете много комфорт. 

Меко подплатеният Dualfix iSENSE предлага спокойно пътуване и от гледна точка на комфорта.

Във всяка фаза на растеж столчето се адаптира към Вашето дете. Смяната на позицията  по или обратно посоката на движение е проста и бърза. Смяната на височината на подглавника е лесна и интуитивна и се извършва само с една ръка. Тя, както и коланът, се регулира спрямо височината на детето.

В допълнение тапицерията може да се сваля и пере в перална машина при температура от 30°.

Насладете се на столът за кола Britax Römer Dualfix iSENSE. Той предлага превъзходна защита и уют. Заедно с базата отговаря и дори надвишава изискванията на стандарта за по-добра защита на децата i-Size и предлага практична нова технология за осветление за спокойствие на най-малките.

Технически спецификации: 

Размери (ВхШхД): 

59,4 x 44 x 46,5 см

Посока на монтаж: 

Обратно посоката на движение: за деца с ръст 61-105 см

По посока на движение: за деца с ръст 76-105 см

Тегло: 5,3 кг

Подходящ за деца: на възраст от 3 месеца до 4 години, с ръст от 61 до 105 см и до достигане на тегло от 18 кг

 


Напишете коментар