Бебешки магазин Дундьо

Бебешки магазин Дундьо

Стол за кола Britax Römer Trifix 2 i-Size Grey Marble

Все още без оценка Напишете коментар
849.00лв.
Код на продукта:
4172193
SKU: 4172193
Производител:
Britax Römer
  • *Безплатна доставка

  • *Дундьо CLUB

Столът за кола Britax Römer Trifix 2 i-Size осигурява безкомпромисна защита  за най-ценното Ви в случай на страничен или челен удар. Той е създаден, за да служи  на  деца с ръст между 76 и 105 см. и от навършване на 15-месечна до 4-годишна възраст – докато растат, в него винаги ще има място за тях. Монтажът му е лесен и бърз, а освен сигурност предлага и комфорт.  
Чудесен избор, когато стане време да се замени бебешката кошница. 


На първо място – сигурността 

 i-Size в името на продукта обозначава факта, че столът отговаря на специалните регулации на ЕС за по-добра защита на децата. За Britax Römer тези изисквания обаче не са достатъчни. Те имат собствени стандарти, които надвишават тези на закона – сериозен атестат за сигурността на продукта им.  
 За да бъде детето стабилно седнало в стола, е разработен 5-точков колан. Той има и още една функция - в случай на инцидент поема удара и пренасочва силата му встрани от детското тяло. Мекичките неопренови подплънки намаляват движението на детето при сблъсък и също така правят колана по-удобен. Коланът се намества лесно с една ръка, за да пасва идеално на ръста на детето. Неговата закопчалка е винаги обърната напред, за да осигури безопасно сядане и ставане на детето от столчето. 
✴ В случай на челен удар две важни системи помагат за защитата на малкото съкровище - The Britax Römer Pivot Link ISOFIX System и Top Tether. 
 Pivot Link е патент на немско-английският производител, който ограничава движението напред на детето при инцидент и също така насочва силата на удара надолу и далеч от него. Това сериозно намалява риска от наранявания в областта на главата и врата. 
 Функцията на Top Tether e да намали движението на стола за детето и така да редуцира риска от наранявания в областта на главата и врата в случай на катастрофаБлагодарение на V-формата си той осигурява повече сигурност и стабилност. 
 Фирмата е помислила и за случаите на страничен сблъсък. Това е от изключителна важност, тъй като при такъв единствено вратата дели пасажера от връхлитащия автомобил или предмет. 
✴ За тези рискове е разработена системата SICT, V-образната облегалка за глава и страните на стола. 
 При удар отстрани SICT отдалечават главата на детето от точката на контакт, а част от силата на удара се отнема
 За да се предпази главата, е разработена облегалка с V-образна форма, която ограничава движението ѝ при страничен сблъсък, но не елиминира комфорта по време на пътуване.
 Страните на стола са меки от вътрешната част, дълбоки, с подплънки и изпълняват ролята на пашкул, който помага за абсорбацията на силата от страничен удар, намалявайки риска от наранявания на детето. 
Britax Römer Trifix 2 i-Size получава GOOD и оценка от 2.1 при тестове от Stiftung Warentest (06/2018). 
✴ За да е сигурен, че седалките им са от най-високо качество, производителят изработва целия продукт на едно място в Германия – от идеята до реализацията. Освен това провежда и редовни изпитания в своето модерно съоръжение за краш тестове. 


Сигурността е комбинирана с комфорт

 Столът е ергономичен и има няколко позиции на наклон за удобство на детето. Освен удобство, това означава и защита за детето. Когато то е под наклон, в случай на сблъсък интензитетът на изместване на тялото е по-малък,  главата не клюмва, вратът не е оголен и се предотвратяват по-големи травми. 
 Също така мекичките подплънки създават чувство за комфорт. 
✴ Тrifix 2 i-Size разполага и с чудесна подложка за краката. 
 Облегалката за главата може да се намести в 7 различни позиции, докато инфантът расте. 
 А за да бъде и чисто – тапицерията се сваля лесно и се пере машинно (при температура от 30 градуса, без употреба на центрофуга и сушилня)

И всичко това – със съвсем лесен монтаж

 Системата ISOFIX, както и Top Tether позволяват лесна и бърза инсталация. Нужно е само столчето да се свърже с ISOFIX гнездата в седалката на колата, а коланът се закача за кукичка на гърба на седалката. 
✴ И най-хубавото – това не за сметка на качеството на предоставяната защита или комфорт. 



Столът за кола Britax Römer Trifix 2 i-Size е чудесен избор, когато детето е прекалено голямо за бебешката кошница. Той предоставя сериозна защита срещу челен и страничен удар. Създава комфорт за онзи, който седи в него, както и за онзи, който го инсталира. Расте с детето и ще му служи вярно до 4-годишна възраст. 



Технически спецификации: 


Размери (В х Ш х Д): 


 65 x 45 x 54 см


Тегло: 
 10.5 кг


Позиция: 
 С лице по посоката на движение 


Подходящ за деца:
✴ на възраст от 15 м. до 4 г.
✴ с ръст от 76 до 105 см
✴ с тегло от 9 до 22 кг

 


Напишете коментар